Thema’s

Alle thema’s waarin WaLTER adviseert.

overzicht

Tools

Alle tools die WaLTER heeft ontwikkeld.

overzicht

Publicaties

Alle publicaties die door WaLTER zijn uitgebracht.

overzicht

Over WaLTER

Alle informatie over het project en de partners.

overzicht
 

Eigenaarsschap WaLTER overgedragen aan KBW

Basismonitoring Wadden bouwt -op onderdelen- voort op het werk van WaLTER

 
 
maandag, 25 oktober 2021 WaLTER -

Het project WaLTER is per 1 maart 2018 formeel afgerond. Aan het Kernteam Basismonitoring Wadden is verzocht het eigenaarsschap en garantstelling van het WaLTER-platform tot en met 2020 op zich te nemen.

Op dit verzoek is door het Kernteam Basismonitoring Wadden positief gereageerd. De voortzetting van de producten en tools van WaLTER worden opgenomen in de Samenwerkingsovereenkomst Basismonitoring Wadden. Eén van de kerndoelen van de Basismonitoring Wadden is het centraal ontsluiten en goed toegankelijk maken van monitoringsgegevens en de daaraan ontleende informatie en bewerkingen; de Basismonitoring Wadden kan zo voortbouwen op hetgeen WaLTER heeft ontwikkeld.

In 2017 is al het overzicht van meetprogramma’s (EVA-tool van WaLTER) gebruikt voor het opstellen van de Monitoringskalender voor de Basismonitoring Wadden. Het actueel houden van dit overzicht past goed bij het voornemen om ieder jaar een Monitoringskalender uit te brengen. Ook de kaartgegevens van het WaLTER- kaartenportaal zijn gebruikt voor het opstellen van de Kaartviewer voor de Basismonitoring Wadden.

De ondertekening van de Samenwerkingsovereenkomst Basismonitoring Wadden staat gepland voor juni 2018.