Thema’s

Alle thema’s waarin WaLTER adviseert.

overzicht

Tools

Alle tools die WaLTER heeft ontwikkeld.

overzicht

Publicaties

Alle publicaties die door WaLTER zijn uitgebracht.

overzicht

Over WaLTER

Alle informatie over het project en de partners.

overzicht
 

Klankbordbijeenkomst

In discussie voor een innovatieve basismonitoring van het waddengebied

 
 
dinsdag, 20 oktober 2020 - WaLTER

Afgelopen donderdag (23 oktober) is door WaLTER in het Fries Museum te Leeuwarden een bijeenkomst georganiseerd voor leden van de klankbordgroep, projectpartners en overige genodigden.

Na een introductie van het middagprogramma door Katja Philippart (coördinator WaLTER) volgde presentaties van nieuwe dataproducten: het WaLTER Dataportaal – waardoor inmiddels meer dan 9000 waddendatasets zijn ontsloten, EVA – een interactief overzicht van het huidige aanbod aan monitoringprogramma’s en InterTides – een webapplicatie om zelf de droogvalduur van wadplaten te berekenen.
Hierna beschreef Julia Stahl (coördinator themadossiers) de beoogde aanpak om via twaalf thema’s tot innovatieve monitoring van het waddengebied te komen. Het gezelschap werd uitgenodigd om in discussie te gaan met de trekkers van de themadossiers en op de themaposters aan te geven welke zaken er nog ontbreken of anders kunnen. De bijeenkomst werd afgesloten met een plenaire terugkoppeling van de bevindingen en een schets voor de toekomst.

WaLTER kijkt terug op een geslaagde klankbordbijeenkomst, waarbij de waardevolle suggesties van de deelnemers worden meegenomen in de ontwikkeling van een basismonitoring voor het waddengebied.